Хоспис

Хоспис

Нашата мисия е да помагаме

При борба с тежка болест всеки човек има нужда от оптимална грижа и отношение, изпълнено с разбиране и отдаденост. Още от първите си стъпки в Блокс Хоспис пациентът се среща с висококвалифицирани специалисти, чиято основна цел е максимално възможното запазване на качеството му на живот, облекчаване на симптомите и контрол на болката. Пациентът и неговите близки могат да бъда уверени, че тук ще получат пълна физическа, емоционална и психологическа подкрепа.

За нас всяка усмивка на човек, който се нуждае от палиативни грижи, е знак, че ние изпълняваме нашата мисия. Осъзнавайки важността на максимален контакт с близките и съответно лесен достъп, ние в Блокс Хоспис избрахме оптималната локация за това направление.

Удобства и функционалности в Блокс Хоспис

Съобразявайки се с различните състояния на нашите пациенти, сме оборудвали стаите със специализирани високотехнологични медицински легла с антидекубитални матраци, с вградени подвижни предпазни прегради. Осигурени са и необходимите помощни средства и собствена кислородна инсталация във всяка стая.

Екип от висококвалифицирани специалисти е на разположение 24/7

Висококвалифициран екип от лекари, медицински сестри, рехабилитатори, болногледачи и клиничен психолог са на разположение за нуждите на нашите пациенти. При прием се провежда разговор със Старшата медицинска сестра за подробно запознаване със специфичното състояние на всеки пациент, а след това член на сестринския екип го придружава до неговата стая и легло, като му помага с настаняването и показва всички удобства, оборудване и специалните приспособления в санитарния възел. Всеки член на екипа е отдаден на мисията да осигури максимална сигурност, комфорт и спокойствие на пациента.

Нашият професионален екип от медицински сестри и болногледачи подхожда със съпричастност, внимание и истинско милосърдие към всеки наш пациент, като:

  • облекчава симптомите на болестта;
  • оказва емоционална подкрепа;
  • провежда контрол на болката.

Блокс Хоспис предоставя пълен пакет от услуги и грижи, чиято цена е съобразена със специфичното здравословно състояние на пациента и с нивото на зависимост.

Доц. д-р Николай Йорданов, д.м.

Консултант анестезиология и реанимация, лечение на болката и палиативни грижи в Блокс Хоспис

Доц. д-р Николай Йорданов е завършил Медицински университет – Варна, след което специализира „Анестезиология и Реанимация“ в Медицински университет – София, а през 2015 година получава докторска степен от Медицински университет – Плевен. Завършва курса на университета в Корнел по анестезиология, след което специализира лечение на болката във Виена, палиативна медицина в Познан, грижи за терминално болни в Будапеща и подкрепящи грижи при рак в Белград.

Член е на европейските дружества по Палиативни грижи (EAPC) и Медицинска Онкология (ESMO), както и на Американската Академия по Хосписна и Палиативна Медицина (AAHPM). Почетен член на Българското Дружество за Изучаване и Лечение на Болката и е член на УС на българската асоциация за Продължителни и Палиативни грижи. Има около 70 публикации на тема палиативни грижи, издал е и няколко учебника и е член на редакционния съвет на списания „Palliative Care and Social Practice” и „Folia Palliatrica”.

В момента доц. д-р Йорданов преподава във врачанския филиал на Медицински университет – София, както и в университета в Плевен. От 1998 до 2020 е началник отделение „Палиативни грижи“ към Комплексен Онкологичен Център в гр. Враца.

Избери Блокс Хоспис

Ако желаете да научите повече за условията в Блокс Хоспис, молим да се обърнете към нашия екип.

email: hospice@blocks.care
Тел. номер: +359 89 200 2020
Понеделник – неделя: 09:00 – 18:00 ч.